неделя, 11 декември 2016 г.

Свежа салата с авокадо, чушка и краставица

Вдъхновението за тази салата идва от подобна салата, която често си поръчвах в бара, в който се срещахме по женски с близките ми приятелки. Тя утоляваше глада ми, без да ме кара да се чувствам полузаспала от злоупотребата с храна, към която човек е склонен в края на напрегнат работен ден. Реших да променя част от съставките и да внеса пикантен елемент в дресинга и опитът се оказа успешен. Салатата носи известна азиатска нотка, но като цяло се доближава до предпочитания от мен средиземноморски вкус. Продуктите са достатъчни за две порции. Можете да сервирате и с препечени филийки отстрани или да оформите като кростини.


Необходими продукти:

1 голяма червена чушка (по-добре е да не е напълно узряла, за внася лека, а не натрапчива сладост)
1 авокадо
1 неголяма краставица
2-3 сушени домата, мариновани в зехтин
50-60 грама маслини без костилка
1 стрък целина
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
1 щипка лют червен пипер в зехтин
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Краставиците се нарязват на лентички, а останалите зелинчуци на малки кубчета. Маслините се оформят на шайби. Приготвя се дресинг от зехтина, балсамовия оцет и лютия червен пипер. Салатата се овкусява с дресинга и се подправя със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар