неделя, 12 февруари 2017 г.

Селски хляб

Решавам да направя селски хляб, който да използвам за сандвичи. Ще прибегна до най-мързеливата (по испански) и лесна рецепта, за да съответства на мързеливия неделен следобед. За тази рецепта няма да ви трябват особени умения, тя е подходяща за всички начинаещи в кухнята.



Смокинови изкушения извън сезона на смокините: тарт със сушени смокини и орехи

Обичам смокинов тарт, но за съжаление сезонът на смокините е кратък. Сдобивайки се с килограм сушени смокини обаче, се чувствам особено изкушена да експериментирам. Основната ми тревога е свързана с това, че в сушените смокини липсва киселинността и тръпчивостта на пресните плодове. Ето защо решавам да смеся вкусовете с друга тосканска кростата (препоръчвам ви да я опитате в този прекрасен ресторант в близост до Ватикана, ако пътят ви води до Рим). Оригиналната й рецепта изисква диви череши. Тъй като е февруари, а моят живот протича в града далече от диви череши, ползвам сушени вишни и сушени череши в равни количества и ги превръщам в гъст конфитюр. Добавям нотки от три вида алкохол и ето го моят тарт със смокини по никое време.