Необходими продукти:
3 3/4 чаени чаши брашно + 200 г за измесване
7г суха мая
1/2 супена лъжица сол
1 1/2 чаша хладка вода
Пресятото брашно, солта и маята се разбъркват в купа, за да се смесят добре. В средата се оформя кладенче, в което се налива водата. Замесва се лепкаво тесто, което се премества върху набрашнена повръхност и се измесва със заделените 200г брашно. Тестото трябва да е еластично и гладко. Оставя се да втаса покрито с кърпа на топло за около 1ч 45 мин. Тестото се оформя на хлебчета в желаната форма и големина, поставя се в тава върху набрашнена хартия за печене, поръсва се с брашно (по желание в него се правят резки) и се оставя да почине отново покрито за около 10-15 минути. Хлебчетата се пекат в предварително загрята фурна на 230 С 30 минути. След изваждането им от фурната се оставят да починат около 20-30 минути (покрити отново), след което са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар